Eläinlääkäripalvelut

Lemmikit ovat perheenjäseniä, ja perheenjäsenen hyvinvointi on jokaiselle tärkeää. Järvenpään eläinlääkäriasema Jär-vet tarjoaa lemmikinomistajalle eläinlääkäripalveluita niin sairauksien ennaltaehkäisyyn kuin sairaudenhoitoonkin. Olemme tukenasi lemmikkisi koko elämän ajan – myös silloin, kun ystävästä on aika luopua.

Tutustu eläinlääkäripalveluihimme tarkemmin ja varaa puhelimitse aika vastaanotolle. Tarvittaessa annamme puhelimitse myös neuvoja ja ohjeita myös kotihoidon tueksi.

Akupunktio
Laboratorio
Röntgen
Ultraääni
Hammashoito
Hammasröntgen
Pehmytosakirurgia
Ennaltaehkäisevä terveydenhoito
Viralliset lonkka-, kyynär- ja polvitarkastukset
Hätäensiapu
Eutanasia


Laboratorio

Järvenpään eläinlääkäriasemalla on nykyaikainen laboratorio, jossa lemmikkisi tila voidaan tutkia nopeasti ja luotettavasti. Osa näytteistä saatetaan tutkituttaa erikoislaboratorioissa. Mikäli lemmikilläsi on virtsatievaivoja, ota mukaan lemmikkisi tuore virtsanäyte. Ennen verinäytteen ottamista eläin olisi hyvä pitää ruokapaastolla noin 10–12 tuntia (tai erillisten ohjeiden mukaan).


Röntgen

Käytössämme on eläinten tutkimuksiin tarkoitettu röntgenlaitteisto. Kuvien käsittely tapahtuu digitaalisesti. Pääosin kuvaamme luustoa, vatsaonteloa ja rintakehää. Palveluihimme kuuluvat myös viralliset lonkka-, kyynärnivel- ja selkätutkimukset. Katso myös Hammasröntgen


Ultraääni

Järvenpään eläinlääkäriasemalla tehdään ultraäänitutkimuksia, joista yleisimpiä ovat narttujen tiineyden varmentaminen sekä virtsarakon tutkimukset.


Hammashoito

Kuten ihmisillä, myös lemmikeillä säännöllinen ja huolellinen hammashoito on suun terveyden perusta. Kun harjaat lemmikkisi hampaat päivittäin lemmikeille suunnitellulla erikoishammastahnalla, ehkäiset tehokkaasti hammaskiven ja parodontiitin (hampaan kiinnityskudosairaus) syntymistä. Parodontiitti on erityisesti koirien ja kissojen tyypillinen vaiva.

Pienemmillä lemmikeillä, kuten kaneilla ja jyrsijöillä, hampaat kasvavat koko niiden elinkaaren ajan. Jos hampaat eivät kulu normaalisti, voi suuhun muodostua syömisvaikeuksia aiheuttavia hammaspiikkejä.

Kun hoidat lemmikkisi hampaat säännöllisesti niin kotioloissa kuin eläinlääkärillä, varmistat lemmikkisi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.

Hammasröntgen

Meillä on nykyaikainen hammasröntgenlaitteisto sekä porayksikkö.

Teemme koko suun hammasröntgenkuvauksia, kirurgisia hampaanpoistoja ja kruunuamputaatioita sekä koirille että kissoille.

Pehmytosakirurgia

Lemmikkien pehmytosakirurgia käsittää laajan skaalan erilaisia lemmikeille tehtäviä leikkaushoitoja.


Ennaltaehkäisevä terveydenhoito

Katso Ennaltaehkäisevät palvelut!


Kennelliiton viralliset tarkastukset

Teemme koirallesi Suomen Kennelliiton viralliset lonkka-, kyynär- ja polvitarkastukset.


Hätäensiapu aukioloaikoina

Hätätilanteissa klinikaltamme on saatavissa ensiapua aukioloaikoina. Muina aikoina, ota yhteyttä kunnalliseen eläinlääkäripäivystykseen (puhelin 0600 14241).


Eutanasia

Hyvästä ystävästä on vaikea luopua. Luopumisen hetkellä helpottaa kuitenkin tieto, että lemmikkisi lähtö on kivuton ja rauhallinen.