Työtä lemmikkisi parhaaksi

Elli Kivikoski
eläinlääkäri

Luimme kerran luokkakokouksessa ystäväkirjasta kunkin haaveammatteja. Minä olin ainoa, joka työskenteli ekaluokkalaisena kirjaamassaan ammatissa. Koen olevani etuoikeutettu, kun saan tehdä haluamaani työtä, jossa todella viihdyn.

Olen paljasjalkainen, 1962 syntynyt tuusulalainen. Neljästä lapsestani kaksi vanhinta asuvat puolisoineen jo omillaan. Lisäksi perheeseeni kuuluvat kolme chihuahuaa, kaukasiankoira ja kaksi tallikissaa. Kun lapset olivat pieniä, meillä oli myös hamstereita, marsuja, kaneja ja undulaatteja. Kotonamme on lähes aina ollut hevosia. Tällä hetkellä olen hieman ”höpsähtänyt” chihuihin.

Kolme lapsistani harrastaa ratsastusta, ja notkun tallilla koirieni kera lähes kaiken vapaa-aikani. Mökillä tulee käytyä liian harvoin. Fanitan suomipoppia. Karaokea tulee joskus laulettua, vaikka laulutaitoni onkin kyseenalainen.

Elina Sahala
eläinlääkäri (äitiyslomalla)

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2013, ja aloitin kandidaattina Jär-vetissä jo vuotta aikaisemmin. Työhöni kuuluvat kaikki perustoimenpiteet akuuttitapausten hoitamisesta leikkauksiin. Erityisen mielelläni hoidan haastavia ihopotilaita ja teen hammashoitoja. Asun Helsingissä. Vapaa-aikani täyttää sekarotuinen ”villasnautseri” Thatcher sekä liikunta ja lukeminen.

Fiia Berghem
eläinlääkäri

Olen työskennellyt eläinlääkärinä keväästä 2015 lähtien, ja vuotta myöhemmin valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi. Alusta alkaen olen työskennellyt Jär-vetissä ja lisäksi tehnyt yö- ja viikonloppupäivystyksiä muualla. Eläinlääkäri on myös minun lapsuuden haaveammatti, mutta nuoruuden ”hairahduksen” seurauksena siihen tuli hakeuduttua pienen mutkan kautta. Työn parhaita puolia on sen monipuolisuus – yksikään päivä tai potilas ei ole samanlainen. Kotona minulla on kaksi saksanpaimenkoiraa, joiden kanssa harrastan pelastuskoiratoimintaa ja palveluskoiralajeja (haku, jälki ja etsintä).

Annina Aula
eläinlääkäri


Olen työskennellyt eläinlääkärinä keväästä 2017 alkaen usealla eri klinikalla pääkaupunkiseudulla sekä Varsinais-Suomessa. Myös muutama kuntasijaisuus tuli kokeiltua, mutta sydän veti takaisin klinikalle pieneläinten pariin. Hoidan mielelläni monenlaisia potilaita, erityiset kiinnostuksen kohteet ovat hiukan vaihdelleet iho- ja sisätaudeista kirurgiaan ja hammassairauksiinkin. Myös terveydenhuolto ja ennaltaehkäisy ovat hyvin tärkeässä roolissa työssäni. Kotona vapaa-aikaani riemastuttavat kaksi villakoiraa, kääpiö ja keskikokoinen.
Nuoremman kanssa treenaamme ja kisaamme tavoitteellisesti agilityssa, tätikoira on jo vaihtanut säännölliset treenit lihaskuntoa ylläpitävään hassutteluagilityyn. Koirattomiin harrastuksiini kuuluu kuntosali ja jooga, lisäksi huomaan aina sotkeutuvani erilaisiin luottamustehtäviin mm opiskeluaikoina ainejärjestöissä ja nykyään urheiluseuroissa.
 

Sanna Havanko
klinikkaeläintenhoitaja

Opiskelin oppisopimuksella klinikkaeläintenhoitajaksi, ja valmistuin huhtikuussa 2014. Harrastan ratsastusta, ja pienessä mittakaavassa kasvatan myös puoliverihevosia. Minulla on kotona neljä hevosta. Hevosten lisäksi eläinperheeseen kuuluvat saksanpaimenkoira Jossu, sekarotuinen Nakki sekä tallikissa.

Anna-Maria Hellstén
klinikkaeläintenhoitaja


Valmistuin klinikkaeläintenhoitajaksi helmikuussa 2019. Avomiehen lisäksi perheeseeni kuuluu landseer Vappu. Vapaa-ajalla harrastan koiran kanssa vesipelastusta, arkitottelevaisuutta sekä koiranäyttelyitä.
 

Siru Järvinen
pieneläintenhoitaja


Aloitin Jär-vetissä keväällä 2007. Kotoa löytyy mieheni ja lasten lisäksi pitkäkarvainen collie Lassi E sekä chihuahuat Kurppa, Helmi, Nupe ja Potter. Lisäksi meillä on kissa Tuhminni. Kaikki aika kuluu eläinten parissa.
 

Sara Luuk
klinikkaeläintenhoitaja


Olen työskennellyt Jär-vetissä syksystä 2007 lähtien. Klinikkaeläintenhoitajaksi opiskelin oppisopimuksella, ja valmistuin vuonna 2011.
 

Hanna Rantanen
klinikkaeläintenhoitaja (oppisopimus)


Aloitin työt Jär-vetissä Tammikuussa 2018, samalla aloitin opiskelemaan oppisopimuksella klinikkaeläinhoitajaksi. Edelliseltä ammatiltani olen lähihoitaja. Opiskelin koirahierontaa 2007-2008. Perheeseeni kuuluu mies, kaksi lasta, rottweiler uros, sekä kaksi kissaa.

Sini Rajala
klinikkaeläintenhoitaja

Aloitin työt Jär-Vetissä joulukuussa 2018, kun valmistuin klinikkaeläintenhoitajaksi. Aikaisemmalta ammatiltani olen eläintenhoitaja ja työskennellyt niissä hommissa 7 vuoden ajan ennen klinikkaeläintenhoitajan ammattia.
Kotoa minulta löytyy kaksi amerikanbulldoggia, Diable ja Monster sekä aavikkoiguaani.
Vapaa-aika kuluu pääasiassa koiraharrastuksien parissa. Diablen kanssa kisataan aktiivisesti taakanvedossa.